Prof.Dr. Yalçın Karakoca
Prof.Dr. Yalçın Karakoca
8 Şubat 1967’de Ankara’da doğdum.
1984’de Ankara Lisesini bitirip Hacettepe Tıp Fakültesi’ne girdim.
1992 yılında mezun oldum. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak meslek hayatıma başladım. İhtisas dönemimde akciğer kanseri ile ilgili olarak Almanya’da Dortmund Hemer Lungen Klinik ve Fransa’da Marsilya Cancer Laser Center’da Terapötik Bronkoskopi eğitimi aldım.
1996 yılında göğüs hastalıkları uzmanlığımı tamamladım ve 1998 yılında Göğüs Hastalıkları Doçenti oldum.
1999 yılında hocam Prof. İzzettin Barış ile birlikte Kocaeli Belediyesi tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk girişimsel Bronkoskopi Merkezi’ni kurdum.
2001 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Rektörlük ve Kocaeli Belediyesi tarafından imzalanan protokolle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümünde Terapötik Bronkoskopi Merkezini kurarak iki sene boyunca endobronşiyal tedavilerimi uyguladım.
2002 yılında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göğüs Hastalıkları Bölümünde Terapötik Bronkoskopi Ünitesi’ni kurdum ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Başkanı olarak çalışmalarımı sürdürdüm.
2003 yılında Türkiye’de yine ilk olarak Uygulamalı Terapötik Bronkoskopi Sempozyumu ve Kursunu Terapötik Bronkoskopinin dünyadaki kurucusu ve benim de hocam olan Profesör Dr. Jean. F. Dumon ile beraber düzenledim ve ülke genelinden katılan Göğüs Hastalıkları uzmanlarına endobronşiyal tedavi uygulamalarını tanıtarak, bu tedavi yönteminin yaygınlaşması için bir süreç başlattım.
2005 yılında kendi AR-GE laboratuvarımı kurdum. Yaptığım çalışmalarla girişimsel bronkoskopide ihtiyaç duyduğum tıbbi cihaz ve teknikleri geliştirdim. Terapötik Bronkoskopi konusunda özellikle sigaranın neden olduğu KOAH, astım, PETS ve akciğer kanserinde bronş tıkanıklığı tedavi yöntemleri üzerinde çalıştım ve bu tedavilerde kullanılan tıbbi cihazları geliştirip dünya tıbbının hizmetine sundum.
2008 yılında yaptığım AR-GE çalışmalarının sonucunda Geliştirdiğim rezektör balon tekniği ile Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen Dünya Bronkoloji Kongresinde ödül aldım. Ayrıca patentleri yine bana ait olan:
Karakoca ters forsepsi,
Karakoca kaçak önleme tüpü,
Karakoca rezektör balon pompası,
Karakoca stenti ile terapötik bronkoskopide Karakoca ismiyle bir yöntem ve tıbbi teknik bütününü tamamladım. Yaptığım çalışmalar yurtdışında yüksek prestijli dergilerde yayınlandı. Halen çalışmalarıma devam etmekte olup bunlarla ilgili bilimsel çalışmalarımı sürdürmekteyim. Başta solunum fizyolojisi, uyku bozuklukları, mekanik ventilasyon, girişimsel bronkoskopi, torakoskopi ve lazer ile akciğer kanseri tedavisi olmak üzere branşımla ilgili alanlarda yurtdışından alınmış sertifikalara sahibim. Yurtdışında yayınlanmış 30 kadar ve yayın aşamasında olan 10 kadar makalem, 3 kitapta bölüm yazarlığım ve diğer çalışmalarımla birlikte 90’ın üzerinde bilimsel yayınım ile 14 adet patentim bulunmaktadır.
Kendi adımı taşıyan teknik ve tıbbi cihazları geliştirip patent başvurularını yaptıktan sonra Amerika’da, Japonya’da, Güney Kore’de, Macaristan’da, Almanya’da, Kanada’da, İspanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, Bulgaristan ve Arnavutluk’ta geliştirdiğim yöntemlerimi dünyada bulunan diğer göğüs doktorları ile paylaştım. Amerika’dan 12 ayrı üniversiteden davet aldım ve 2008 yılında 3 ay süre içerisinde Stanford, Cleveland, Mayo Clinic, John Hopkins, MD Anderson, LA, Duke ve FOX gibi kanser merkezlerinin de aralarında olduğu bu üniversitelerde düzenlenen toplantılarda Amerikalı meslektaşlarıma kendi tekniklerimi anlattım ve eğitim verdim. Almanya’dan, İngiltere’den, Fransa’dan , İtalya dan Rezektör Balon ve KOAH Balon operasyonlarım konusunda eğitim almak için gelen meslektaşlarıma workshoplar düzenledim.
2004 yılında göğüs hastalıkları profesörü oldum.
Akciğer kanseri nedeniyle üst lob bronşu tıkalı bir hastanın bronşunun açılabileceğini göstermek, postentubasyon trakea darlığını lazer ya da stent kullanmadan tam olarak açabilmek, astımlı ve koahlı bronşları ileri düzeyde tıkanmış ve akciğer nakli adayı bir hastanın akciğerine tüm bronşlarının açıldığı bir tedavi uygulamak ve bence en önemlisi uzun yıllar sigara içilmesi nedeniyle akciğer kanserine dönme potansiyeline sahip santral bronşiyal hücreleri temizleyerek Göğüs Hastalıkları branşında ayrı bir yeri olan ve terapötik bronkoskopi uygulamalarını ülkemizde standart tedavi yöntemi olarak uygulayan ilk göğüs hastalıkları doktoruyum. Terapötik bronkoskopi alanında geliştirdiğim tedavi yöntemlerini meslektaşlarımla paylaşmak ve eğitim vermek amacıyla Girişimsel Pulmonoloji Derneği’ni kurdum. Haftada bir gün yaptığım workshoplarla isteyen meslektaşlarıma uygulamalı eğitimler veriyorum. Geliştirmiş olduğum tedavilerle ilgili tıbbi cihazların dünyadaki diğer göğüs hastalıkları doktorlarına ulaştırabilmek için de global şirketlerle projeler geliştirmeye çalışıyorum. Terapötik bronkoskopi ile tanışmam meslek hayatımın miladı olmakla beraber beni bu alana yönlendiren ve eğitim sürecim boyunca hep yanımda olup bana destek veren hocam Prof. Dr. İzzettin Barış’ı her daim saygı ve minnetle anıyorum.
Mekanı cennet olsun..
Prof.Dr. Yalçın Karakoca
A paper writing service is important for students attending middle school and in colleges. These companies are trustworthy and many are readily available online. If you’re uncertain what to pick, check out these tips. These advice can help you find the best service for the paper writing service needs of your business. There are many reasons for hiring a college essay writing service. You will find many benefits for hiring a college writing service.